Let’s talk about … 

Depressie bij kinderen.
Bij kinderen? Ja, bij kinderen.
Ik denk dat ik het zo wel mag noemen wanneer je oudste (<10) suïcide gedachten heeft, niet naar school wil, continu verdrietig is, boos is, zich eenzaam voelt, gepest wordt en dat over een langere periode..

Natuurlijk is het niet makkelijk als je broertje thuiszit wegens schoolschade. Maar om nou de zware pijnmedicatie van je moeder te willen slikken omdat je dan “lekker ziek wordt en dan niet naar school hoeft”, gaat wel een beetje ver. Toch?

2 kinderen in de knoop, ook daar heb ik niet voor getekend. Ik wenste een fijne schooltijd voor ze, dat school leuk zou zijn en dat ze goede cijfers zouden halen, zodat ze later kunnen worden wat ze worden willen. 

Maar ik heb 1 kind wat zo’n weerstand tegen school en schoolse zaken heeft dat hij al jaren niks doet,.. op zijn 8e. En de andere wil wel, maar is druk bezig onder te presteren, want dan valt hij niet zo op, en pesten ze misschien minder.. 

Op dit moment is (deze) school giftig voor ze. Zoals kryptonite voor Superman. Het verlamt ze, zuigt ze leeg en zorgt dat ze niet kunnen functioneren. En het is aan ons, de ouders,  om te zorgen dat het weer goed gaat met ze. Dat is zelfs vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek, artikel 247.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.