3 Comments

 1. Marc

  Media-hetze? Kom nou.

  Hier nog een definitie, dit keer uit het Lycaeus Juridisch Woordenboek:

  “Mondig: […] inspraak eisend. Het woord ~ wordt veel gebruikt in de uitdrukking ~e burger, d.w.z. een burger die eist dat politici of autoriteiten naar hen luisteren.”

  Dat komt al meer overeen met wat bekend staat als de ‘mondige ouder’ die met een eisenpakket de school komt lastig vallen.

  Als er ergens een ‘hetze’ bezig is, dan zijn het wel websites als deze die niks anders doen dan scholen verketteren en neerzetten als de grote boosdoeners. Alsof er niet duizenden mensen werken die hun stinkende best doen voor al die leerlingen.

  Ondank is ’s werelds loon.

  • Grietje

   Beste Marc,
   Had u dan liever een niet-mondige ouder? Oftewel dat een ouder GEEN inspraak heeft in het onderwijs aan zijn kind? De ouder die dat kind beter kent dan wie ook ter wereld? Die thuis ziet hoe het kind ontploft uit frustratie of onmacht, zich niet gelukkig voelt? Datzelfde kind dat op school een masker opzet en de juf of meester niet laat zien dat het zich niet optimaal kan ontwikkelen? Onderwijs is niet meer zoals vroeger, waar de leerkracht als enige autoriteit de scepter zwaait. Of anders gezegd: onderwijs is geen eenzijdige communicatie (of hoort dat niet te zijn!). Onderwijs is samenwerking. Tussen leerkracht, ouders en natuurlijk kind (en eventueel extra hulp als dat nodig is voor passend onderwijs). Mondig is niet negatief. Het is noodzakelijk. Als ouders niets zeggen over hoe hun kind zich ontwikkelt, kan de leerkracht zijn of haar werk niet goed doen. Ouders willen dus ook de leerkracht van dienst zijn met achtergrondinformatie, want het doel van alle partijen is een gelukkig kind dat zich goed kan ontwikkelen, toch? Misschien moet u uw laatste zin ook eens naar u zelf spiegelen.

 2. Marjan

  Niet alle ouders hebben een onredelijk eisenpakket. Vind de vraag/eis om passend onderwijs niet onredelijk. Helaas komt pas-send onderwijs in ons geval niet als vanzelf. Daar moet je toch echt je mond voor open trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.